bandet isak

ISÀK

Torsdag - 00:00 - Båthamna

ISÁK har siden debuten i 2017 etablert seg som et av landets beste live band, med sitt energiske liveshow og intense tilstedeværelse. Trioen har opplevd en overveldende respons i Norge, og er kritikerrost og prisbelønnet. Musikken har nådd verden, og bandet har de siste årene besøkt og spilt for sitt stadig økende publikum verden over.

ISÁK har modernisert den samiske musikken, og sensasjonen fra Sápmi» er nå klar for festivaler i hele landet. ISÁK, med Ella Marie Hætta Isaksen i spissen, flytter grensene for popmusikk og samisk musikk med en ny og spennende sammensmeltning av tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk.

De er nå aktuelle med «The Sun», som er andre låt fra deres kommende EP.

Ella er også aktuell med NRK-dokumentaren Rahčan –Ellas opprør, og i som skuespiller i spillefilmen Ellos Eatnu – La elva leve, som kom på kino i februar. 

«The Sun» er en mørketidslåt om å være ensom i mørket. Den tar utgangspunkt i en sann historie, om noen som ble forlatt på den siste dagen hen så sola på himmelen, før en lang og tung mørketid. Forhåpentligvis kan det være en trøstelåt til alle som føler seg ekstra alene når solen forsvinner.

Og når sola vender tilbake, er også bandet klare for sommer, festival og et forrykende sceneshow.