medlemmene i Rags & feathers

Rags & Feathers

Laurdag - 15:10 - Båthamna

Folkbandet rags & feathers tar navnet sitt fra Leonard Cohens vakre sang «Suzanne». Bandet startet opp i 2016 og holder til på Karmøy, men medlemmene har lang erfaring fra ulike band og prosjekter (Gadarene Wine, Lady M) og har flere utgivelser bak seg. Rags & feathers skriver egen musikk, men den første utgivelsen "Sleepy Golden Storm", var et tolkningsalbum av Leonard Cohens materiale. Albumet ble svært godt mottatt av anmeldere, som priste det for sitt varme og nære uttrykk. De siste årene har rags & feathers arbeidet med å spille inn plate nummer to, denne gang med eget materiale. Første del av innspillingen er unnagjort og bandet gleder seg stort til å vise frem sine egne sanger. På det kommende albumet har bandet tatt utgangspunkt i musikalske erfaringer fra arbeidet med Cohen tolkningene. Med andre ord, er det nok en gang duket for 70-talls americana med trestemte harmonier akkompagnert med et varmt og levende lydbilde.

Sagt om rags & feathers:

«Så vakkert at selv Cohen ville ha felt en tåre» Tysvær Bygdeblad

«Magisk stemning» Karmøynytt

«Dette bandet har en unik kjemi» Haugaland- nytt

Debutalbum: «Sleepy Golden Storm»

Utgivelsesdato: 25. mai 2019, kun fysisk (Vinyl + CD + bok)

Albumet «Sleepy Golden Storm» er resultatet av fire års arbeid. Det som startet med et ønske om å samarbeide med Leonard Cohen, endte opp som et tolkningsalbum der tolv av Cohens sanger ble plukket fra hverandre, og varsomt satt sammen igjen på verdig måte. Hver enkelt låt er preget av rags & feathers unike musikalske uttrykk. Musikerne beveger seg i et dynamisk musikalsk landskap, der nye folkinspirerte instrumentalpartier bindes sammen av tvillingenes flytende 70-talls inspirerte harmonier. Lyse stemmer som komplimenteres av Oddbjørns rustne og varme vokal. Dette er knappenålsmusikk. Musikerne er ikke redde for å ta det helt ned og sangene balanserer fra det nære og skjøre til det varme og stødige. Albumet er arrangert og produsert med tanke på rom. Dette er selve nerven i albumet. Mellomrommet mellom hvert gitarslag, pausen mellom ord. Mye av musikken er det man ikke hører. Resultatet er et fengslende, sjelfullt og annerledes album. Ønsket er at musikken skaper gjenklang hos lytteren. At den går til hjertet og blir værende der. «Sleepy Golden Storm» blir i første omgang kun utgitt fysisk. Bokssettet inneholder gatefold vinyl, CD og "The Journey" en liten bok som forteller historien bak albumet.

Sagt om «Sleepy Golden Storm»

"For en herlig storm" - Tysvær Bygdeblad (Terningkast 6)

"Om du er Cohen-fan MÅ du ha denne i hylla di" - Kjerringrock

Rags & feathers er:

Kjersti Tingelstad (Vokal, fiolin og piano) - Rønnaug Tingelstad (Vokal, fiolin og piano) - Oddbjørn Austevik (Vokal, gitar og banjo) - Ingeborg Rudland Næss (Cello)