Mio

MIO

MÍO har markert seg som en av undergrunnens største live-opplevelser. Med etenergisk show og en rå frontvokalist med enorm stemmeprakt som griper tak ilytteren og nekter å gi slipp, har Folkrock gruppa imponert på scener over hele landetog påfestivaler som Midgardsblot og Telemarkfestivalen.

Bandet har skapt et unikt og friskt take på folkrock–som de selv liker å kalle «Folk‘n’ Roll». MÍO henter rik inspirasjon fra både norsk rock og punk, samt norskfolkemusikk. Fuzzetfelespill og trollbindende vokal slås sammen med et stort arsenalav folkeinstrumenter, jazzinspirert rytmeseksjon, melodisk bass og ekspressiv gitar.Hardtslående-uten å miste balansen med sine dynamiske sider.

Det Oslo-baserte bandet albumdebutertemed “Ingen tid å miste” sommeren 2023, tilstor hyllest og positive omtaler.Musikken ble blant annet omtalt som: “rastløsfolkrock fra og for en kaotisk verden, med virtuose detaljer og en innfallsvinkel tilråskapen i det musikalske forelegget som sprenger alle rammer!” av Dagsavisensmusikkanmelder Mode Steinkjer. 

MÍO sin musikalske verden og deres liveopptredener kan kalles et «fenomen», og dethar satt bandet på kartet som et avNorges mest spennende og lovende up-and-coming band. I år er de ute på veien igjen med ny musikk-og alle anbefales å blimed på eventyret!