postgirobygget

POSTGIROBYGGET

Bandet ble startet i Trondheim i 1994 av Arne Hurlen i hans tid som student ved Marinteknisk institutt på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Det begynte som coverbandet «The Pissed Off Sons» som debuterte på kulturfestivalen Ruka '94. Den påfølgende julen spilte Hurlen inn en CD med 23 egenkomponerte låter.  CD-en “Vennligst lukk døren”, som ble utgitt under navnet Postgirobygget, ble solgt i 1 500 eksemplarer til venner og kjente.

Melis er det offisielle debutalbumet til Postgirobygget og ble utgitt i 1996 på Norske Gram og ble solgt til nærmere 200.000 eksemplarer. Albumet kom ut i juni 1996. Albumet lå totalt 70 uker på VG-lista i ´96, ´97 og ´98. Låter som “Idyll”, “Solskinnsdag”, “Sløv uten dop” og “Bohemen leve” er sanger på dette albumet.

Oppfølgeren Essensuell solgte 70 000. Musikken og lydbildet var hardere enn på Melis, og dette ble videreført på Supertanker, som ble innspilt i gruppens nye studio i Oslo.

Bandet ga i 2007 ut et nytt studioalbum med tittelen Tidløs. Albumet tilbragte 13 uker på VG-lista med en 1.-plass som beste plassering, og tittelkuttet lå 18 uker på VG-listas topp 20 singelliste.

POSTGIROBYGGET har klart å holde seg i det øverste sjiktet i norsk musikk gjennom to tiår og bandet fortsetter å arbeide hardt hver dag for å holde seg i toppen.